17 Haziran 2015 Çarşamba

Arko Nem Koruyucu Yüz Kremi




Herkese yeniden merhabaaa;

Bugun 2 hafta once aldigim ve o günden beri her sabah yüzüme kullandigim arko nem 30 spf günes koruyucu kremimden bahsetmek istedim.

Bimden yaptigim alisverisimde 18tl ye ablasi 50spf'yi aldigim fakat instagramdaki paylasimimdan sonra cok memnun kalindigini gordum ve gidip 1 tane daha almak isterken kalmadigindan bunu kardesini aldigim 30spf koruyuculu yuz kremini sevdim mi sevmedim mi biraz bahsedeyim 》》》

Arko nem 30 spf koruyuculu yuz kremi ilk olarak paraben icermeme özelligiyle bir tercih sebebi diyebilirim(artik paraben kullanan firmalar cok cok azalsada hala var maalesef) ayrica yuzumuzu gunesten koruyacagiz diye cok buyuk oaralar harcadigimiz su donemde fiyatiyla da kendini sevdiriyor acikcasi.

UVA/UVB sistemli ve dermotolojik olarakta test ediliyor ki buda tercih esnasinda onemli bir rol oynuyor bana göre. Ayrica Arko Nem Gunes Bakim Serisi Avrupa Birligi gunes urünleri tavsiye kararlarina uygun olarak uretiliyor.

Cildimizi güneşin zararlı ve UVA/ UVB ışınlarına karşı koruyan formülü protein sentezini arttıran özel bir aktifle zenginleştirilmiş. Güneşin cilt üzerindeki yıpratıcı etkisine karşı koruma sağlarken içindeki e vitamini ile hücre yenilenmesine destek oluyor.  ayrıca aloe vera cildin nem dengesini düzenleme ve cildi besleme özelliğine sahip aynı zamanda cildin yumuşak ve pürüzsüz bir görünüm kazanmasına destek oluyor. Yapisi inanilmaz ince ve hafif oldugundan kesinlikle tabaka surmussunuz gb his uyandirmiyor ve terletmiyor yuzunuzu(bundan nefret ederim)

Tam koruma sağlamak için güneşe çıkmadan 30 dakika önce yüzdükten yada kullandıktan sonra bolca tüm yüzünüzde sürmeniz gerektiği uyarıları içerisinde yer alıyor.

Bana gore 30 dk tamamen emilip gorunumu kayboluyor diyebilirim. Yuzde parlakli ve kalinti birakmiyor. Guzel bir isiltiyla kaliyor cildiniz. Muhakkak en fazla 2saatten sonra tazelemek gerekiyor zira cilt tamamen emiyor. Fakat bn su an gunluk bakim kremi olarak ev icerisinde kullandigimdan yenileme ihtiyaci duymuyorum ve aksama kadar idare ediyor cildimin nemini.

Son olarak bugday tenli ve gunese hassasiyet gostermeyen bir cildim oldugunu dusunursek 30spf(sun protection factor) bnce guneste dolasmak icin yeterli degil, zira yalnizca iki kere yuzumde bulunurken guneste dolasmis olmama ragmen cillerimde artis oldu. Yine en guzeli disari cikarken kendinizi 50+ factore emanet etmek derim. Cunku yapisi ve fiyatiyla birlikte dusundugumde oldukca basarili bir urun diyebilirim(50+ icin)

Fakat sizde bnm gb yazin agirlastirmadan gunesten koruyabilecek bir gunduz nemlendiricisi kullanmak istiyorsaniz, gunese cikmadiginiz muddetce kesinlikle tavsiye ederim. Spf 15li nemlendiricilerin dahi daha yuksek fiyatlarda oldugunu dusunursek. Bimden 18tlye alin, aldirin derim guzellerim.

Okudugunuz icin tskler.

Sevgimle.. ♡


3 yorum:

  1. bi bim marketleri bide %50 indirim dönemleri migroslar sağolsunlar diyorum
    onların sayesinde hem yüksek koruma faktörlü kremleri uygun fiyata alıyoruz hemde kaliteli ürünlerimiz oluyor
    güle güle kullan canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen oyle canım cok haklısın, tesekkurler...

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil